Reklama
 
Blog | Igor Adamovič

ANO – nešvar nebo škvár?

Tak se nám tu rozmáhá takový nešvar – v parlamentu nám zasedá řada odborníků ověnčených barvitými tituly. Nejvíce jich je za ANO, za stranu slavně nám vládnoucí a Babiše i jeho dotace chrabře chránící. Namátkou máme třeba slavného JUDr. PhDr. Zdeňka Obuška, PhD. který byl vyzván svou alma mater k nepoužívání titulu získaného neprávem. Nebo co třeba slavná Ing. Mgr. Taťána CtrlC Malá CtrlV, která umí kopírovat včetně překlepů – viz Pokáč. A nejaktuálnější je dnešní celerBrita, paní prof. JUDr. Helena Válková CSc., kandidátka na ombudsmanku.

Pro toho, kdo zrovna přicestoval z jiného časoprostoru krátké shrnutí – paní Válková je česká politička a právnička, ministryně spravedlnosti od ledna 2014 do března 2015 a od května 2019 zmocněnkyně vlády pro lidská práva. Nejvíce se zatím proslavila svou slavnou větou k poválečnému odsunu Němců z Československa to byla reakce na to, co se zase Čechům dělo předtím, ale ono se toho v Protektorátu zas tolik nedělo. Tím zajisté uklidnila všechny potomky odbojářů, rodiny nuceně nasazených, příbuzné obětí holocaustu atd., usw., et cetera.

A teď na ni ti oškliví novináři, zajisté jen v zuřivé kampani proti jejímu usazení se ve funkci vyšťourali její spolupráci jakožto vědecké pracovnice Výzkumného ústavu kriminologického s JUDr. Josefem Urválkem. Připomeňme si krátce, kdože to vlastně byl. Snad nejzuřivější a nejhorší komunistický prokurátor Státního soudu, později soudce. Justiční vrah JUDr. Milady Horákové, zřejmě nejkrutější článek československé komunistické justice z politických procesů 50. let přímo zodpovědný za desítky justičních vražd, včetně tehdy oblíbených vnitrobolševických „domácích zabíjaček“. Jeho spolupracovnice má dozorovat hájení lidských práv? Paní Ur Válková, která sama pro bolševika vědecky tvořila metodu jejich masivního porušování? Estébáci díky jí propracovanému systému ochranného dohledu lidem ničili život, násilím a manipulacemi je získávali ke spolupráci, bránili jim cestovat na místa STB zakázaná, vykonávat povolání STB nepovolená atp. Díky používání systému propracovaného Urválkem a Ur Válkovou byla usmrcena i poslední oběť komunistů v naší zemi, disident Pavel Wonka.

A co na to paní Válková? Inu, co by – je to útok na mě jako na odborníka; co bylo publikováno, je nejen lež a pomluva, ale současně to svědčí o nekompetentnosti; odborný text, který byl dnes zveřejněn a překroucen zcela lživě ve snaze mě absolutně diskreditovat, a navíc prý zvažuje právní kroky. Takže standard – ona se nejen vymlouvá, že nevěděla proti komu je ochranný dohled využíván, ale prý taky nevěděla, že prokurátor Urválek s kterým spolupracovala je vrah z 50. let. Jo, jeden by řekl blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské. To ale neplatí o někom, kdo se jen vymlouvá. Navíc prokazatelně hloupě vymlouvá. Zapomenu na to, že o věku dámy se nehovoří, proto mohu zůstat gentlemanem a přesto s klidným svědomím uvést, že paní Ur Válková se narodila 7. ledna 1951. Nepochybuji, že procesy v 50. letech nesledovala, ale tehdy nevědět, kdo je Urválek? Komu to chce namluvit? To jsem věděl i já, jsa narozen 14. listopadu 1964, a to určitě už na druhém stupni ZDŠ. Na střední škole toto jméno nemohlo minout nikoho, a nejpozději jako student práv se s tímto jménem paní Ur Válková seznámit musela!

PhDr. Petr Blažek, PhD., historik, zveřejnil stranu textu vypracovaného dvojicí Ur Válková, Urválek – Smyslem výkonu trestu odnětí svobody je chránit společnost, vést odsouzeného k řádnému životu, k dodržování socialistického právního řádu a pravidel socialistického soužití. V průběhu výkonu trestu odnětí svobody je na odsouzeného působeno různými výchovnými prostředky, s cílem dosáhnout jeho úplné resocializace. Přesto však tvoří mezi odsouzenými značný podíl osoby, které zůstávají i po propuštění na svobodu vzhledem k vysokému stupni narušení jejich osobnosti (sic!) nebezpečím pro společnost. Propuštění veksláci, zloději a vrazi se po propuštění do společnosti zapojili, nebezpečí pro ni představovali podle bolševika disidenti, jejich příbuzní a přátelé.

A co na to čelní členové vlády? Ministr vnitra, předseda ČSSD Jan Hamáček alias Hadráček známý svými pevnými, nekompromisními názory které nikdy nemění uvedl Válková by měla vysvětlit své články z minulého režimu; paní profesorka se k tomu vyjádří, až poté budeme moci zaujímat nějaká stanoviska. Ó jak překvapivé. A premiér Andrej Babiš řekl pro deník Právo obvinění vůči Válkové jsou závažná, musí je vysvětlit; nechtěl spekulovat, zda by měla stáhnout kandidaturu na ombudsmanku, nebo se vzdát pozice zmocněnkyně pro lidská práva. Kdo ji vlastně na místo ombudsmanky prosazuje? No sluníčko naše jasné prostaty panické, Miloš Zeman, s kterým ji spojuje členství v KSČ. Paní Ur Válková má ale i podporu Andreje Babiše, nejen bývalého komunisty, ale dokonce estébáka. Podle jejich názorů je Válková nejlepší dohled na dodržování lidských práv v České republice a nejlepší zmocněnkyně vlády pro lidská práva.

Tak ovšem, to mne kluci uklidnili. Hned se mi bude líp spát s takovým odborným dozorem nad mými právy. Jak mi to kdysi v nadsázce říkal Jindra Konečný? Pořád jsem měl zabalený troje ponožky, trenky a košile, propisku, dopisní papíry, holení a zubní kartáček s pastou – nikdy jsem nevěděl kdy si zas pro mne přijdou. Tak pro sichr si to ještě před spaním nachystejte, vážení čtenáři, paní Ur Válková totiž ví jak bdít nad našimi právy.

ANO budelíp – tak zatím (snad ještě) dobrou noc.

Reklama