Reklama
 
Blog | Igor Adamovič

Pakáži ve vládě

Chci napsat veřejný dopis vládě, a narazím hned u oslovení. Hodilo by se zdvořilé „Vážená vládo“, když si jich už vůbec nikdo neváží? Nevážená vládo zní nemastně, neslaně. Musím přece ukázat vztah, který jsem si k nim po sedmi letech jejich působení vytvořil. Takže:

Pakáži ve vládě,

žádám vás tímto o informaci, kde se mám odhlásit z tohoto státu. Nechci emigrovat, jsem tu doma a hodlám být pochován ve stejné zemi jako mí blízcí. Ale nebudu se už nadále účastnit vašeho cirkusu. Omlouvám se tímto všem světským, kteří se poctivě živí svým svobodným uměním.

Jednoduše chci od vás vědět, kde se například odhlásit ze státního penzijního systému. Po vaší vládě stejně nezůstane na důstojné penze. Ve stáří nebudu od vašich následovníků ve vládě požadovat žádný důchod. Proto ale odmítám ode dneška udržovat při životě svými odvody neudržitelný systém. Musím se totiž na stará kolena zabezpečit sám, což ostatně radím každému občanu, který má to neštěstí žít pod vládou vedenou trestně stíhaným premiérem ve střetu zájmů.

S ohledem na mé nijak nízké daně, státu odvedené za více než třicet let poctivé práce, zároveň nehodlám dále akceptovat výpalné. Ačkoliv je vybírá stát, pracují tam ovce dosazené vaším profikorupčním hnutím ANO. Daně jsou většinově přesměrované formou dotací a státních pobídek do podniků ve vlastnictví Andreje Babiše. Po rozhodnutí EU se tento poměr dále velmi výrazně zhoupne ve prospěch Andreje Babiše. Nevidím sebemenší důvod, abych mu dával ze svého byť jen korunu. Výpalným myslím jak daně, tak sociální a zdravotní pojištění, což je ve vašem argotu jen jiný název pro daně. U slušné mafie se tomu říká výpalné, a jen pro vaši informaci, žádný myslící mafián nevybírá tolik, aby zlikvidoval plátce „pod svou ochranou“. To se daří vám. Nechám na vašem zvážení, zda vás považuji za mafiány, nebo za nemyslící. Nebo obé?

Než začnete blábolit o mé solidaritě s důchodci a nemocnými, uvědomte si, že budu oponovat vaší nesolidární nabídkou přednostních služeb v klinikách ve vlastnictví premiéra. Ty budou poskytovány za předplatné médií – jaké překvapení, médií ve vlastnictví premiéra. Ty operace jsou ale hrazené VZP, takže z mých odvodů! A přestaňte už plácat sysle-nesmysle o neexistujícím střetu zájmů, díky vám jsme pro smích celé Evropě! Neexistuje žádný jiný člen vlády, natož premiér, který je pro své podvody propírán orgány EU! Chybovost ve výši 67% u dotací a vždy jen ve prospěch firem premiéra? To není chybovost, to je systémové zneužívání. Kdyby to nebylo k pláči, tak jste k smíchu, vy bohapustí žvanilové.

Dále chci vědět, jakým způsobem se odhlásit od služeb policie. Nepotřebuji policii, která dokáže rozrazit dveře hostinskému, ale netroufne si došetřit zneužití dotací; daňové podvody; únos občana – premiérova vlastního syna! na území cizího státu za důvodem zmaření vyšetřování Čapího hnízda; natož opakovanou ekologickou katastrofu na řece Bečvě. Svou bezpečnost, majetek i své blízké si hodlám nadále chránit sám. Na dvoře je vzrostlý moskevák, zdraví i síly mi zatím slouží a bude-li to potřeba, začnu si vyrábět luky a kuše. Pod vaším vedením se beztak vracíme do středověku, budu mít alespoň technologický náskok.

A když už jsme u toho středověku, nemám nejmenší chuť si kupovat dálniční známku. Pojedu-li navštívit vnoučata, vezmu to po okreskách, aspoň si nebudu ničit auto a nervy v kolonách na vašich pokusech o dálnice, stavěné za peníze Evropské unie. Až začnou starostové vybírat na svých silničkách mýto, budu je ochotně platit přímo jim. Koneckonců, mýtné na brodech a mostech má v naší zemi staleté tradice. Z něčeho obce žít musí, když jim vaše vláda podvazuje rozpočty do ztracena. Jen tak pro informaci, pane Havlíčku, už jste zadal tisk dálničních známek pro rok 2021? Váš, ihned po spuštění se hroutící paskvil zflikovaný za stovky milionů ve wordpressu to při tom počtu chyb nedokáže, to je vám samotnému jasné. Nemáte ještě někde uložený výsledek hackatonu? Ta tlupa ajtíků to za víkend skoro zmákla, kdybyste to odladili, bylo by aspoň něco. Já vím, vy jste chtěl vlastní e-dálnici. Ale když vám tam lezli lidi, tak jste ji radši vypnul, že? Na druhou stranu dobře, když se věnujete dálničním známkám, nemáte tolik času na vlaky a hned je méně železničních katastrof.

Abych to ukončil, potřebuji od vás už jen jedno. Škrtněte si mne, chci si zajistit svobodu, nechci být očipovaným nevolníkem agrofertu povinně pojídajícím koblihy. Všechna vládní rozhodnutí mne utvrzují v tom, že už nehodlám být součástí tohoto absurdního představení, namátkou: obchodní řetězec smí prodávat pečivo (z Penamu, jiné nemá v nabídce), malý obchod musí být zavřený; do země, která s námi vede hybridní válku jede na diplomatický pas zkrachovalý pumpař v žoldu Kremlu; v Brně jste stvořili Stoku, z Bečvy udělali stoku, z Odry bude kanál. Mám pokračovat? Jak chcete – jste zosobněním lží, podvodů, arogance moci.

Někteří lidé si o sobě myslí, že jsou chytří. Někteří lidé jsou moudří. Víte jak je rozeznáte? Ti první se snaží řešit problémy, a svým řešením působí další mnohočetné problémy. Moudří lidé se dokáží problémům vyhnout. Berte to tak, že jsem po sedmi letech s vámi zmoudřel.

Bez úcty váš bývalý občan

 

Reklama