Reklama
 
Blog | Igor Adamovič

Babišvirus

Člověk nikdy není spokojený. Dlouhá léta jsme kritizovali Čínu za její krádeže průmyslových inovací z celého světa. Konečně jednou Čína vyvezla do světa svůj vlastní výtvor, a nám se to zase nelíbí, přestože se jedná o absolutní primát. Dostat celosvětovou ekonomiku na kolena virem, to se totiž doposud nikomu nepovedlo.

Čínský koronavirus je téma číslo jedna. Ani náš trestně stíhaný premiér ve střetu zájmů nestíhá zachraňovat mrtvé, kterých je u nás aktuálně 1338. Mimochodem, pane Babiši, spí se vám dobře při myšlence, že jste osobně zavinil tolik obětí? Jsme pod vaším vedením skutečně zemí best in covid. Denní přírůstky nemocných už nemusíme přepočítávat na počet obyvatel. Kdeže, dostáváme se na čelná místa evropského žebříčku v této disciplíně i v absolutních počtech.

Ale vedete si, pane Babiši, skvěle i v jiných disciplínách. Pravda, poprvé vám nevyšly volby podle vašich představ a opouštíte řadu míst ve vedení krajů. O trapném výsledku v senátních volbách ani nemluvě. To je ale skvělá zpráva, protože vy, pane Babiši, vy představujete mnohem horší virus. Babišvirus už zlikvidoval řadu firem a živnostníků, vyhnal tisíce lidí na pracák, rozvrátil státní finance na generace dopředu, rozeštval proti sobě občany, generace, ba i rodinné příslušníky. Budeme z daní občanů vracet EU vám neprávem proplacené dotace. A to všechno jen proto, aby na vašem kontě přibylo několik dalších miliard.

Rozděluji si pro sebe lidi na hloupé, vychytralé a chytré. Hloupý není schopen se postarat ani sám o sebe. Chytrý to dokáže, a ještě pomůže jiným lidem. Vy jste jen vychytralý. Pro několik ubohých miliard působíte naší zemi i všem jejím obyvatelům celosvětovou ostudu a nezměrnou finanční ztrátu řádově převyšující váš osobní zisk. To by žádný hloupý sám o sobě nedokázal, a chytrému by to zase nedovolilo svědomí.

Jak k tomu vlastně došlo, jak jsme to jen mohli připustit, že jste se dostal do vlády naší země? Kde to začalo? Palermo, které jste vy sám pilně roztáčel nepředstavovalo ohrožení demokracie ani budoucnosti naší vlasti. Selhání jednotlivců se ani zdaleka nerovnala profikorupčnímu systému, který jste stvořil vy a vaši nevolníci z hnutí ANO.

Počátek vidím v souvislosti s čerstvým osvobozujícím rozsudkem pro paní Parkanovou. Uměle zkonstruovanou kauzu postavenou na cíleně manipulovaném znaleckém posudku nezastavil ani pan Kalousek svým TO na tento posudek. Jeho TO odmítla vrchní státní zástupkyně Dr. Bradáčová. Došlo ale k likvidaci političky, která nebyla z nejhorších a řadu let si procházela osobním peklem. Liberecký hejtman pan Půta učinil podobnou zkušenost díky vágnímu podezření o přijetí úplatku. On ale dokázal tento atentát ustát, a v politice se udržet. Dodatečně mi došlo, kolik se tou dobou vyrojilo pokusů o dehonestaci starostů, hejtmanů, atp. Uměle stvořená stíhání vytvořila ve veřejnosti náladu, že každý politik krade. Vše bylo doprovázeno masivními úniky ze spisů, kterými byla zásobována některá média. Netvrdím, že všem se jejich trestní činnost neprokázala, takový Dr. Rath by mohl vyprávět. Vše bylo završeno premiérem Nečasem, který byl Uštván. Dokonce i ušatým traktoristou. Že by snad měla pravdu ta paní ministryně, která sedí (či snad klečí?) na spravedlnosti? Opravdu lze v naší zemi účelově zajistit trestní stíhání?

Nevím. Doufám, že ne. Ale načasování uměle vytvořené protikorupční hysterie a spolupráce s osobou zvolenou díky lživým kampaním, která protiprávně odmítla jmenovat vládu paní Němcové a jmenovala vládu svých kamarádů stvořilo z Babiše politika. Do té doby to byl pouze nepoctivý a vychytralý podnikavec s neznámým zdrojem svého bohatství.

Teď je ve funkci předsedy vlády absolutně nezvládající krizi. Díky jemu trháme rekordy v počtu infikovaných. Brzy se díky jemu zavaří zdravotní systém. Začneme trhat rekordy v počtu mrtvých. A jsme zase na začátku, u čínského koronaviru.

A zároveň jsme v prrr…ůšvihu. Vládne nám totiž ten, jehož jméno bude u nás po dlouhé generace synonymem pro špatného premiéra, který jako Jidáš pro pár stříbrných zradil své voliče, ožebračil je a vystavil je pandemii a smrti. Vládne nám Babišvirus.

Reklama