Reklama
 
Blog | Igor Adamovič

Sliby se slibují, a občané ?

Tak se nám dnes objevil v Karlových Varech náš hlavní koblihlhář, už opět stíhaný premiér ve střetu zájmů. Zřejmě si po minulém týdnu, a po své nepříliš úspěšné misi v Bruselu potřeboval trošku zlepšit pocit, sesbírat fotky pro čaulidi a tak to zkusil v pohraničí. V Praze by se totiž nechtěně, třeba v metru mohl potkat s Mikulášem Minářem, a ten mu koblihy nežere.

Večer jsme se dozvěděli, jaké termíny platné pro Karlovy Vary nám předložil Andrej Babiš. Ke dni 1.6.2021 bude otevřen rekonstruovaný bazén hotelu Thermal. V červnu 2023 budou zrekonstruované Císařské lázně. A v roce 2026 bude otevřena komplet dálnice Praha – Karlovy Vary. Inu, pan premiér maká a napravuje to, co zanedbali jeho předchůdci. Prý.

Budu před Vánoci hodný a nebudu se šťourat v tisících jeho nesplněných slibech. Nebudu se například ptát, kde stojí stadion pro Martinu Sáblíkovou. Nebudu pátrat ani po tom, proč po šesti letech kdy máme Andreje Babiše ve vládě ještě není líp. Nechci ho zatěžovat ani dotazy na úspory, které získal lepší organizací nákupů pro ministerstva a ostatní státní úřady. Nebudu se divit ani tomu, proč hnutí ANO, deklarované jako nekorupční, má vyšetřovaného premiéra a nově starostu Varnsdorfu.

Jen by mne zajímalo, kdo přišel k názoru, že zrovna bazén je na Thermalu to nejdůležitější. Při spolehlivosti Babišových slibů se bojím, že chátrající betonový kolos Thermalu se zřítí do bazénu ještě před započetím jeho rekonstrukce, o dokončení prací nebo dokonce otevření bazénu ani neuvažuju. Zřejmě se pro rekonstrukci bazénu rozhodl stejně impulzivně, jako když po šestiletém úspěšném působení ve funkci generálního ředitele hotelu odvolal Josefa Pavla zároveň s představenstvem a dozorčí radou a jmenoval novým ředitelem Daniela Křováčka. Toho ovšem odvolal během několika dnů a nahradil jej Rudolfem Mašatou. Z toho hlediska jsem přesvědčen, že než se započne s bazénem, budeme panem premiérem seznámeni s geniálním plánem komplexní výměny lampiček a záclon v Thermalu. Případně budou finance určené na bazén převedeny do kulturní výzdoby Thermalu. Konečně, každý pokoj si tam zajisté zaslouží vlastní hodnotné výtvarné dílo. Nejlépe snad něco od našeho hanáckého Picasa Faltýnka, ten je až neuvěřitelně moderní. Sice se veřejně traduje, že jeho barevné pokusnictví si pořizují přední manažeři jako formu výpalného, ale to jsou jistě jen pomluvy.

Pokud jde o Císařské lázně, bojím se že Babišovým vstupem do jejich stavebních úprav Karlovy Vary právě přišly o další svoji dominantu. Doufám, že se nepodaří makajícímu premiérovi poškodit při svém chaotickém řízení firmy, tedy státu, termální prameny, tím by se mu podařilo zapsat se do historie navěky. Jako likvidátor lázeňství v Karlových Varech. A co se týče dálnice Vary – Praha, nepředpokládám, že se dožiju jejího spuštění. A netěšte se, sebevraždu zatím neplánuju.

Vrátím se ale ještě k našemu odvážnému bojovníku za lepší budoucnost naší země. Nedaří se mi během týdne dostávat do Prahy a pomáhat Milionu chvilek, musím občas i pracovat, aby měla ministryně financí alespoň nějaký výběr daní. Chtěl jsem tedy spolu s přáteli přispět tady, u nás. Zjistili jsme, že se premiér chystá na 11:00 do Císařských lázní. Chtěli jsme poněkud pokazit snažení jeho píáristů a dát mu najevo, že pohraničí není jeho stejně jako Praha. Protože se rád takovéto pozornosti vyhýbá dřívějším příjezdem, čekali jsme jej o hodinu dřív. Přijel chvíli po našem příchodu. Málem se mu podařilo proklouznout, zřejmě dostal echo do vozu, že na něj čekají jeho „příznivci“ před vchodem. Kolona vládních vozidel zastavila za Císařskými lázněmi, premiér vystoupil a snažil se nenápadně projít vchodem zakrytý svým týmem. Téměř se mu to povedlo, zaregistrovali jsme jej až na schodišti. Zakřičeli jsme několikrát „Demisi“, jednou „Hanba STB“ a bylo po akci. Zachytil jsem jeho úsměšek, či pokřivený rádoby úsměv směrem k nám. Nebyl rád, že jsme mu věnovali pozornost. Kazili jsme mu jeho představu o téměř převzaté zemi. Nemohl slavnostně vystoupit u schodiště, nechat se fotit, nechat se obdivovat, rozdávat svá falešná moudra. Musel se urychleně uklidit do budovy, aby odpoutal pozornost od těch, kdo s ním nesouhlasí.

Chci ještě zdůraznit jeden fakt – je výborné, že se statisíce lidí schází na Letné. Je fantastické, že se desetitisíce lidí snaží v Praze. Chápu, že je před Vánoci, že dnes byla zima a pršelo. Ale účast na demonstraci mi slíbilo 47 lidí. Dalších přibližně 60 nezávazně proneslo něco ve stylu „Uvidím, jestli to stihnu.“ Víte, kolik nás tam bylo? Nestačili bychom ani na ten slavný western, protože by nám jeden chyběl. Bylo nás jen šest. Kdo má zájem, může si naši skupinku, zmoklou, ale s dobrou náladou prohlédnout ve fotogalerii Zde .

Jak o tom uvažuju, mám dojem, že demonstrovat v davu stejně smýšlejících lidí je snadnější, než být jeden z hrstky. Být jeden z mnoha, přesvědčený mezi přesvědčenými, svůj mezi svými, to se to demonstruje. Ano, i já z toho mám velmi pozitivní pocit. Ale je potřeba obtěžovat pijavici z Felvidéku všude kam se hne, aby se nemohl tvářit, že naše země je jeho. Musíme všichni vystoupit ze své komfortní zóny, a vyjádřit veřejně svůj názor, jinak se stále bude moci Babiš tvářit jako někdo, kdo má důvěru většiny. Koneckonců, letní Letné také předcházelo několik demonstrací, kterých se zúčastnilo řádově méně lidí.

A víte, na co jsem v sobotu dopoledne u schodiště Císařských lázní přišel? Ono to není tak strašné, vyjádřit svůj názor přímo do očí uzurpátorovi. Zatím nás nikdo nebije, zatím Obušek ondráček nemá moc a odvahu se do nás pustit jak je mu vlastní, po bolševicku. I šest lidí představuje určitou sílu, která brání převzetí země Agrofertem. I kdybych tam měl stát sám, stál bych tam dnes právě proto, aby svůj názor mohli občané této země, zatím stále svobodné, vyjádřit i zítra. Nebo v pondělí, jako opět my, u nás v Ostrově. Nebo po Novém roce. Zkrátka kdykoliv.

Budu si vážit každého, kdo se přidá v Ostrově, ve Varech, v Teplicích, v Jablonci, v Opavě, … v celé naší zemi. Proto, aby naší zemí zůstala. Aby byla zemí našich dětí, našich vnoučat. Aby se z ní nestal Babišův Agrofertistán.

Reklama