Reklama
 
Blog | Igor Adamovič

Vraťme slovům jejich význam

Tak jsem dnes zjistil, že náš sultán solimán, slunce naše jasné, premiér Andrej Babiš, předseda profikorupčního hnutí ANO může beztrestně lhát a urážet své oponenty. Krajský soud v Praze rozhodl, že se nemusí omlouvat za své výroky o Trasparency International jakožto o zkorumpované organizaci. Takže je na tom stejně jako hradní Zloman Žleman, který se nemusí omlouvat za své lži o Peroutkovi. Nejhorší na tom je, kolik za soudy už prezidentská kancelář ze svého rozpočtu investovala celkem. Ale jaká prezidentská kancelář, jaký její rozpočet! Vždyť to nejsou peníze jeho milosti Mstivoše I. Prolhaného, to jsou peníze naše, to jsou daně vybrané ode mne, od vás, od vás, a od tebe tam vzadu taky! Označovat moje peníze za nějaký rozpočet, to je jen hra se slovy, aby mne tolik nebolelo, že ty MOJE peníze jen tak klidně kdosi utrácí úplně zbytečně za své lži. Proto si myslím, že by bylo dobře pomoci slovům vrátit jejich skutečný, původní, nezkreslený význam. A vyzývám k tomu vás všechny, zejména ale veřejně činné osoby jako politiky a pracovníky médií ke třem nevelkým změnám vašeho vyjadřování a zvyklostí.

Prosím proto, přestaňte v první řadě používat ta oblíbená slova, jako jsou prý anebo údajně. Náš premiér skutečně neoprávněně čerpá dotace. Náš premiér je opravdu ve střetu zájmů. Náš premiér je evidentně trestně stíhaný. Náš premiér je prokazatelně štbácký udavač. To prosím není překlep ani automatická oprava, záměrně jsem použil slovenskou variantu, neboť udavačem stbáckým Babiš skutečně nebyl. Na rozdíl od STB má ale ŠTB minimálně v patnácti svazcích jeho udání na osoby jemu blízké. A hnutí ANO není protikorupční ani náhodou ani údajně, neboť jeho členové korupci systematicky využívají a pilně s ní pracují zejména v Brně, ve středočeském kraji, ale v menším měřítku všude. Takže ANO je korupční hnutí. A popojděme ze Strakovky nahoru na Hrad, kde náš prezident pracuje ve prospěch cizích zemí, jako je Rusko a Čína. Proč? No proto, aby podpořil obchodní zájmy svých příznivců v těchto totalitních zemích. Pro náš stát jsou to ovšem obchodní partneři naprosto marginální, v podstatě zanedbatelní. Náš prezident opakovaně lže o panu Šarapatkovi, o panu Patočkovi, o BIS, o výrobě novičoku v našich zemích – kompletní výčet jeho lží by ale stejně nikdo nečetl, tak si zbytek prosím doplňte každý sám dle libosti.

Chci svou prosbu dále rozšířit o druhý bod a poprosit komentátory, novináře a podobné profese, nesedejte už prosím na lep populistům a nepřijímejte jejich pravidla hry. Například osobě formálně zastávající funkci mluvčího našeho mocipána z hradu a ukájející se svým pochybným vlivem na naši zemi. Ano, mluvím o plivčáčkovi, plijícím kolem sebe bez ustání zlobu a jedovatou slinu. Nekomentujte nijak a nezveřejňujte svou komunikaci s ním, tím jenom hrajete hru podle jeho scénáře. Stačí strohé oznámení typu „Na náš dotaz ve věci xyz jsme od mluvčího prezidenta republiky opět neobdrželi odpověď. Jeho nenávistné invektivy jako obvykle nebudeme zveřejňovat.“. Zajímá snad někoho soudného v této zemi Ovčáčkova žluč či obsah Zemanova pyžámka Zemanových pyžámkových dnů? Ne, my chceme znát informace o faktickém výkonu funkce prezidentem. Ten ji ale ve skutečnosti pro svůj zdravotní stav dlouhodobě zanedbává a jeho věrný mluvšašek od této skutečnosti svým běsněním a urážkami pouze odpoutává pozornost.

A třetí a poslední má prosba k politikům, politologům a pracovníkům všemožných médií obecně. Opusťte prosím svou přehnanou hyperkorektnost. Omlouvám se tímto za použitý výraz, ale tato vlastnost je jadrnou češtinou jednoduše označitelná jako předpřiposranost. Nepoužívejte už taktiku: tři minuty z rakve mlčí oběť holocaustu a tři minuty se hájí její nacistický vrah. Pochopím, narazí-li na sebe při diskusi levice s pravicí, tedy paní Maláčová s paní Pekarovou Adamovou. Se skřípěním zubů strávím spor kvazinacisty s konzervativcem, tedy Okamury s Czerninem. Nezbyde mi nic jiného, než vyslechnout moderovaný rozhovor ademokrata s demokratem, tedy Filipa s Fialou. Ale přestaňte se tvářit, že nezávislí znalci a novináři jsou Léko, Plesl a jejich kolegové. Vraťme slovům jejich význam, oni nejsou novináři ani nezávislí znalci, ale zaměstnanci holdingu. Berou mzdu… beru zpět, oni neberou mzdu ale Jidášův stříbrný za krytí a omlouvání zločinů svého zaměstnavatele, který je ve střetu zájmů a ovládá svůj podnik stejně jako svá média. Mají-li se zaměstnanci našeho premiéra vyjadřovat, tak patří na jeho stranu. Ať otevřeně sedí vedle sebe Schillerová a Plesl a proti nim Kalousek s tiskovým mluvčím TOP09. Jako nezávislý komentátor např. Pehe a vedle něj někdo začínající – co třeba Hovorková?

Doufám, že si to aspoň někdo přečte, ale upřímně řečeno nevěřím, že se podle toho kdokoliv zachová při pokročilém stupni nepřátelského převzetí státu Agrofertem. Co ještě zbylo? Z posledních sil vzdoruje část justice a policie. Rady pro televizní a rozhlasové vysílání se chystá zembiší koalice právě obsadit. Armáda byla z větší části paralyzována „odborným“ vedením ministrů profikorupčního hnutí ANO.

ANO, už asi je líp.

Jak komu.

Reklama