Reklama
 
Blog | Igor Adamovič

Zdegenerovaná demokracie

V posledních dnech se toho stalo mnoho. Oslavili jsme výročí vzniku samostatné republiky. Pod vedením Andreje Babiše a přiznejme si to, zejména kvůli jeho chybám vedeme tabulku států  nezvládajících pandemii čínského koronaviru. Přehoupli jsme se přes 3000 obětí kovidu a našeho premiéra. Byl odvolán ministr epidemie Prymula a jmenován jeho nástupce Blatný.

A všechno je to nějak umatlané, pošpiněné. Proč a čím? Zkusme se na to podívat zblízka, třeba na to přijdeme.

Pamatuji si od soudružek učitelek, že špatná a zaostalá monarchie padla vlastně sama, protože musela. O její pád se zřejmě nezasloužil TGM ani legionáři, asi proto nám je komunistické školství zamlčelo. Dozvěděli jsme se, že dědičná vláda a moc v rukou jedinců z řad degenerované aristokracie s nedostatečnou kvalifikací a chybějícími schopnostmi jinak skončit nemohla. Srovnáme-li aristokrata Schwarzenberga s plebejcem Zemanem, mladším o sedm let, je na zamyšlení, kdo je degenerátem, ale konec konců, nechme to na povolanějších. Boží mlýny už stejně dělají co mohou, my sledujme raději historii a její vliv na současnost.

Přes veškeré úspěchy při budování nově vzniklé republiky jsme narazili na levicové škůdce. Po nacionálních socialistech z Německa nás obsadili bolševici z Ruska. Fašismus jsme chápali jednoznačně jako agresi a kolaboranti byli národními zrádci. Jinak tomu bylo s komunismem. Ačkoliv komunisté bezostyšně lhali a páchali zločiny, našlo se mnoho Čechů, kteří se k nim ochotně přidali. Pro svůj osobní prospěch, pro pocit moci, pro beztrestné páchání zločinů na sousedech, známých. Pochopitelně, zejména na těch úspěšných.

Likvidace národních elit, podnikatelů, vzdělanců, umělců se stala prvním bolševickým zločinem. Druhým byla likvidace národní ekonomiky pod záminkou krvavého experimentu nazvaného nastolení třídní spravedlnosti. A třetím, nejhorším, byla likvidace morálky a přirozené lidské mravnosti. Krást a lhát se stalo normou.

Tato norma nás pronásleduje dodnes, je to jakási kletba komunismu spočívající na naší společnosti. Lidem nevadí, jak přišel k majetku Andrej Babiš. Opakovaně jsem zaslechl od jeho voličů věty jako „Stejně kradou všichni, proč by nemohl on.“ Nebo „Je šikovnej, nezáviď mu, měl sis taky nakrást!“ Celé generace byly vychovány heslem Kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu. Poznamenal nás život v režimu projídajícím čtyřicet let majetek ukradený svým vlastním občanům postaveným mimo zákon pro jejich schopnosti. Není divu, že tolika lidem zloděj přijde jako vzor hodný následování. Takže se po založení profikorupčního hnutí s protikorupční rétorikou stal Andrej Babiš křišťálově čistým politikem.

A lež? To je standardní politický nástroj komunistů od dob jejich prvních, bohužel úspěšných voleb. Odbojáři jimi byli perzekuováni, zlikvidovali koho chtěli na základě vylhaných obvinění. Po listopadu tuto komunistickou zbraň do politiky úspěšně vrátil Miloš Zeman. Vzpomeňme si na akci Olovo, na Zemanovo prohrané soudní procesy, v kterých byl uznán jako lhář. Ani vlevo dole se nic nenašlo, omlouvat se za něj musí ministerstvo financí a lánský povaleč okolo sebe plive a škodí dál.

První, na koho lež a krádeže neplatí, je příroda. Myslím tím čínský koronavirus. Ačkoliv jsme nad ním slavně zvítězili pod naší vládou jelit, on nás kosí dál bez ohledu na velkohubé prohlášení psané Prchalem. A přesto to nedošlo ani znalci čínského mastičkářství Prymulovi, který nechápal, že by měl dodržovat svá vlastní opatření. Lhal tak nešikovně o soukromých prostorách vyšehradské kapituly, až to bylo trapné.

Nepoučil se z toho ani Blatný, nový krotitel kovidu. Zapřel svůj podpis pod peticí proti Babišovi, naznačil že ji za něj podepsal někdo jiný. Nevadí, že toho podepsal víc, stejně jako jeho paní. Ochotně jde sloužit stbákovi, a svůj podpis pod peticí za jeho odvolání popírá. Dodatečně se přizná. Dá se mu věřit, že má páteř? Možná má, ale rovnou určitě ne. A navíc se prozradil, že nedával pozor ve škole při matematice. Zdá se mi, že si předseda profikorupčního hnutí vybral dobře. Morálkou nevybavený a vydíratelný člověk, to je Babišův oblíbený ministr. A přesto je v této vládě jedním z nejlepších. Jak to okomentoval Vladimír Saska, máme brutálně nízkou základnu pro hodnocení.

Ale není všechno jenom špatné. V předvečer státního svátku bylo slavnostně oznámeno podepsání memoranda pravicově konzervativním blokem demokratických stran ODS, TOP09 a KDU-ČSL. Snad se z toho bolševického marastu naše republika přece jenom oklepe, když už jsme zavrhli monarchii. Dal jsem si osobní úkol, tlačit na zrušení přímé volby prezidenta. Jak sledujeme už druhé volební období, nemůžeme si dovolit volbu prezidenta i parlamentu davem zmanipulovaným lživou kampaní, kterou platí profesionální lháři a zloději.

Jinak by nám nezbývalo na některý 17. listopad znovu vyjít do ulic. Ale tentokrát bychom museli skandovat Máme hole v ruce!

Reklama