Reklama
 
Blog | Igor Adamovič

Bolehlav nejen z piva

Tak nám ANO zase jednou rovná to podnikatelské prostředí. Stravovací služby budou mít dvě sazby a pivo dokonce tři. Už vidím dámy z kontrolních oddělení berňáku, jedna si objedná jídlo s nealkem ke stolu. Druhá jídlo do krabičky, ke stolu jen jednu plzničku. Tu si ale potajmu přeleje do džbánku. Po zaplacení můžou pokutou zruinovat hostinského. Kdyby náhodou servírka zahlédla přelívání piva, není problém při příští návštěvě nasadit vyšší úroveň buzerace podnikatele a přidat nealko, nebo alko z plechu. To by v tom byl čert, aby na ty dotace šéfovi snaživá Alenka nevydělala!

Víte, co mi na tom jako dlouholetému ekonomovi přijde vůbec nejvtipnější? Vládní zdůvodnění těchto změn DPH spojených s novelou zákona o EET. Cílem totiž měla být „kompenzace nesnází podnikatelů při zavádění nových systémů povinného vykazování tržeb“. No, tak to se opravdu povedlo. Čekám, kdy náš čacký premiér přijde s vysvětlením, že buď nevěděl, kolik způsobů čepování piva vlastně je, anebo že za to můžou úředníci, kteří rozhodli bez jeho vědomí. Každopádně přispěchá na pomoc, slíbí řešení, a když bude nejhůř, tak vymění nějakého ministra. Momentální oblíbenec Havlíček nastaví dalších 16 hodin denně, a bude vymalováno!

Pivem to ale nekončí. Zlá Evropská unie už se nechce nechat okrádat o dotace, takže musíme hledat zdroje na udržení Agrofertu u nás doma v ČR. A ministryně financí Schillerová byla políbena múzou – chce další změnu nového daňového balíčku, jak tradičně nazývá své zvyšování daní. Tentokrát jde o prodloužení doby placení daně z příjmu za prodej nemovitosti o deset let. Všichni, kdo se motají okolo ekonomiky ví, že to přispěje ke skokovému zdražení bytů. To je přesně krok, který naše země s ohledem na bytovou dostupnost nepotřebuje. Ona to vlastně nepotřebuje žádná země, ale po tanečcích okolo stavebního zákona, nezrušení daně z nemovitostí, přísnějších pravidlech pro hypotéky atp. je to u nás jednoduše problém. Je to jednoznačně problém, který je zapříčiněn hnutím ANO, které tuto oblast spravuje sedmým rokem jako pověstná žába na prameni. Obecně hnutí ANO deklaruje, že nechce zvyšovat daně, ale od svého vzniku nedělá nic jiného, než je zvyšování daní a poplatků.

A nejen to, hnutí ANO se snaží ztížit život každému, kdo je schopen se sám bez státu o sebe postarat. Když budu mluvit jen za to, co je mi profesně nejbližší, musím zmínit oblast DPH. Všechny kroky, které hnutí ANO pod Babišovým vedením zavedlo jsou absolutní nesmysl. Nepřináší jakoukoliv možnost lepšího sledování, jedná se zjednodušeně řečeno o údaje jinak seřazené než v přiznání k DPH včetně podkladů. Kontrolní hlášení ani následné souhrnné hlášení nepřináší pro finanční úřad žádnou přidanou hodnotu. Ani revers charge, tato vlajková loď Babišova snažení nezabrání daňovému úniku. Tyto Babišem vymyšlené nástroje představují pouze další byrokratické zatížení firem, tedy daňových plátců.

Totéž plně platí i o EET, které pod heslem „fšak fšeci kradnú“ násilně protlačil Babiš. Nemluvím jen o morálním dopadu, kdy z určité části občanů Babiš učinil štvanou zvěř a označil je za zločince. Zde se jednalo i o přímé finanční zatížení všech, kdo si nové registrační pokladny a software museli pořídit. Kdo chce záměrně podvádět, ten totiž podvádí za jakéhokoliv dohledu, což nám už bylo dokázáno v praxi. Tomu nezabrání žádná EET, jak už jsme si ověřili. Právě nevinní jsou státem postiženi, protože Babišem vedená ministerstva nejsou schopna bojovat s několika podvodníky. Raději tedy ztíží činnost všem, a část podnikatelů doženou k ukončení činnosti. V této souvislosti si dovolím poukázat na svůj komentář na twitru.

A pokračujme ke slavné Babišově Udavačce, nebo bylo správně Účtenkovce? Státem vynaložené náklady slouží k obohacení několika vykuků, kteří umí využít neschopnosti podřízených ANOhnutí. Náklady jdou prý ze státního. ALE SAKRA POZOR! Nic není státní. To je jen zastírání skutečnosti, aby nás to tolik nebolelo. To nejsou státní peníze, stát totiž žádné vlastní peníze nemá. To jsou peníze nás všech, které státnímu aparátu odevzdáváme, aby plnil naše potřeby. Naše potřeby ale nejsou nesmyslná Účtenkovka ani sleva jízdného. Tím Babiš jen zakrývá své násilné přebírání státu, který mu má sloužit jako zdroj financování pro jeho Agrofert. A k tomu si založil hnutí ANO, tedy politickou divizi svého koncernu.

Spolupráce s ANO bez Babiše, kterou připouštějí někteří politici je přímou spoluprací s Babišem, přesněji službou Babišovi, která mu jen ulehčí plné ovládnutí naší země. Proto bylo ANO založeno, a bez ohledu na figurku zrovna stojící v čele bude ANO pokračovat ve své práci, tedy v zastírání skutečnosti a ve lžích určených pro uši koblihožroutů. Ve skutečnosti nám dotace EU neschválila, střet zájmů je objektivní skutečnost, a poslední skandál s žalobou na EK, no to už snad nechám bez komentáře.

Proto jsem se vyslovoval k volbám předsedy KDU-ČSL, proto jsem varoval ve svém blogu před zvolením Mariana Jurečky, který se vyslovil pro možnou spolupráci s ANO. A právě proto jsem ze stejných důvodů kritizoval v dalším blogu proběhlou volbu předsedy KDU-ČSL. My, občané této země už nemáme možnost ztratit žádného poslance zvoleného za jakoukoliv demokratickou stranu. Spolupráce s ANO je nepřijatelná, je to zrada s vnitřním nepřítelem naší země. Spolupráce s ANO je kolaborace s parazitem, cizopasícím na naší vlastní budoucnosti.

Nemám žádnou moc ani politický vliv, ale budu dělat, co bude v mých silách, abych zabránil dalšímu ničení naší země Babišem a jeho souputníky. Proti tomu budu bojovat, proti tomu se budu vyslovovat vždy, a bez ustání. Je to totiž v zájmu nás všech, naší země, naší budoucnosti. Proto prosím všechny voliče, vezměte rozum do hrsti, správu svých peněz do svých rukou, a volte jen ty, kdo jednoznačně zamítnou kolaboraci s ANO. Netvařme se, že stačí ANO bez Babiše v čele. Musíme si pravdivě pojmenovat, že ANO je pouze pláštík kryjící Babišův jediný cíl. Tím cílem je zneužití našich peněz pro Babišovo obohacení, zabezpečení jeho beztrestnosti a získání ještě většího vlivu v České republice.

Babiš který není ve vládě nic nemění na nebezpečí, kterým je on, jeho hnutí, média a koncern. To je obludný střet zájmů, který musíme odvalit z naší vlády dříve, než bude pozdě. Jinak nás čeká celostátní kocovina, nesrovnatelná s s jakýmkoliv pivním bolehlavem.

Reklama